E- építési napló vezetés

Elektronikus
építési naplót
vezetünk ... Ön helyett!

Szolgáltatások

A hatóság álláspontja szerint az elektronikus építési napló vezetését a vállalkozó nem adhatja át harmadik személynek, így a kivitelező csak a fővállalkozót, illetve a felelős műszaki vezetőt bízhatja meg a napló vezetésével.
(191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet)

Cégünkkel való szerződése esetén a kivitelező nem mond le a naplóvezetési jogosultságáról, csupán egy megbízási szerződés keretei között ideiglenesen feljogosít minket, hogy a nevében (személyes ügyfélkapun keresztül) rögzítsük az általa bediktált adatokat. A szolgáltatás teljesen jogszerű keretek között működve oldja meg a kivitelező mindennapos nehézségeit, ügyelve a jogtisztaságra, és a Megbízó, illetve a Megbízott érdekeinek védelmére, hiszen az adat továbbítást megelőzően folytatott telefonbeszélgetések rögzítésre kerülnek.

Egyszerű bejelentés ügyintézése

Az új, egyszerű bejelentés a továbbiakban nem az e-napló készenlétbe helyezésével történik, a többihez hasonlóan ezt is az ÉTDR felületén kell megtenni. Ezt követően adódnak olyan esetek, amikor továbbra is kötelező az építési napló vezetése; pl ha az Építtető beruházó cég vagy nem saját lakhatása számára épít. Ezenkívül a banki hitellel építők számára is előírás lehet az e-napló vezetése. Mind az ÉTDR ügyintézést, mind az e-naplóvezetését illetően teljes körű ügyintézéssel állok az Ön rendelkezésére az építés megkezdésétől a beruházás befejezéséig.

Napló megnyitása Építtetők számára

Segítünk az elektronikus építési napló megnyitásában, illetve átadásában a kivitelező számára. E nélkül nem kezdődhet el maga az építkezés. Ennek elmulasztása 80.000- 200.000,- forint pénzbírságot von maga után.

A rendszerhasználati díjat 2014.07.01-től az építtetőnek kell megfizetnie az LLTK részére.

(Az építésfelügyeleti bírságról szóló 238/2005. (X. 25.) Korm. rend. (Épfelbír.) 1. melléklete)

Napló megnyitása Kivitelezők számára

Segítünk az elektronikus építési napló megnyitásában, vezetésében, illetve lezárásában is, ezzel egy folyamatos ügyintézést biztosítva a kivitelező számára a beruházás ideje alatt.

Napi jelentések rögzítése

Kivitelezők számára átvállaljuk a napi jelentések rögzítését. Ennek elmulasztása 200.000- 1.500.000,- forint pénzbírságot von maga után.*

Az építési napló napi vezetése ugyan önmagában nem időigényes feladat, de időt vesz el a hasznos munkavégzésből, és kizökkenti a munkavégzőket az aktuális feladatokból.

* (Az építésfelügyeleti bírságról szóló 238/2005. (X. 25.) Korm. rend. (Épfelbír.) 1. melléklete)

...a gyakorlatban:

Önnek nincs más tennivalója: biztosítsa, hogy a munkaterületen dolgozó kollégája elérhető legyen napközben, így munkatársunk fel tudja vele venni a kapcsolatot.
A néhány perces telefonbeszélgetés minőségbiztosítási okok miatt rögzítésre kerül és csupán a kívánt bejegyzésekre korlátozódik... Velünk valóban rengeteg időt és utánajárást spórolhat!

ÉTDR ÜGYINTÉZÉS:

Az ÉTDR az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokban lehetővé teszi az elektronikus kérelem és tervbeadást, valamint az elektronikus ügykezelést. Legyen szó engedélyezési-, használatbavételi-, tudomásulvételi eljárásról, illetve hatósági bizonyítvány ügyintézéséről, segítünk! Keressen bizalommal!